Menstruatieondergoed &

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ontdek waarom menstruatieondergoed duurzaam is

Wist je dat we jaarlijks miljarden stuks maandverband weggooien? Dat is een enorme belasting voor onze planeet. Een van de grootste voordelen van menstruatie ondergoed is dat het milieuvriendelijker is dan andere menstruatieproducten zoals inlegkruisjes en tampons. Door te kiezen voor het dragen van menstruatiebroekjes, maak je een duurzame keuze die bijdraagt aan een gezondere planeet voor ons allemaal. 

Miljoenen tampons en maandvervand weggegooid

Jaarlijks worden er wereldwijd miljarden stuks menstruatieartikelen weggegooid. De precieze hoeveelheid varieert, dit is afhankelijk van de bron. Schattingen variëren van 20 tot 50 miljard stuks inlegkruisjes en miljarden tampons per jaar. Dit is een grote hoeveelheid afval die bijdraagt aan vervuiling van onze planeet. Door gebruik te maken van herbruikbare alternatieven, zoals menstruatieslips, kan je een positieve impact hebben op deze hoeveelheid afval die we produceren. Een slip is herbruikbaar en gooi je dus niet na 1x dragen weg.

Vervang Wegwerkproducten Voor Een Menstruatieslip

Een vrouw heeft gemiddeld ongeveer 12 tot 13 menstruaties per jaar. Dit kan variëren van 11 tot 14 menstruaties per jaar, afhankelijk van de individuele vrouw. De menstruatiecyclus duurt gemiddeld ongeveer 28 dagen, hoewel dit kan variëren van 21 tot 35 dagen. Het aantal maandelijkse periodes kan ook variëren vanwege verschillende factoren zoals leeftijd, gezondheid, gewicht, hormonen en stress.

Menstruatieondergoed als vervanging voor tampons

Het precieze aantal tampons dat een vrouw per maandelijkse periode gebruikt kan variëren. Dit hangt af van de hoeveelheid afscheiding, de duur van de menstruatie en de persoonlijke voorkeur. Een gemiddelde menstruatie duurt ongeveer 4 tot 7 dagen en de hoeveelheid afscheiding varieert van dag tot dag. Hierdoor kan een vrouw meer producten gebruiken op de dagen dat de bloeding heviger is en minder op de dagen dat het minder is. Gemiddeld wordt aangeraden om een tampon elke 4 tot 8 uur te wisselen, afhankelijk van de absorptiecapaciteit van de tampon en hoeveel bloed je op die dag verliest. Draag een tampon nooit te lang i.v.m. hygiëne en infectiegevaar.