Menstruatieondergoed &

Meest gestelde vragen

Een menstruatieslip is speciaal ontworpen om vocht en slijm op te vangen, zonder dat jij daar als draagster iets van merkt. Ook zorgt de slip ervoor dat je niet langer gebruik hoeft te maken van tampons, maandverband of inlegkruisjes. Na gebruik kun je de slip uitspoelen en in de wasmachine wassen (lees voor gebruik het waslabel, de wasinstructies kunnen verschillen per merk en soort slip). Het is hygiënisch, comfortabel en duurzaam.

Ondergoed voor de maandelijkse periode neemt vocht op doordat het bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen zijn niet alleen bedoeld om vocht op te nemen, maar zorgen er tegelijkertijd ook voor dat je het kledingstuk met comfort kunt dragen.

Lees de volledige uitleg over hoe menstruatieondergoed werkt hier.

Het beste menstruatieondergoed is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Draag je graag een hipster, string of slip? Heb jij liever een onderbroek met hoge of lage taille? Hoe hevig menstrueer je gemiddeld? En wissel je vaak af van broekje of ga je liever voor twee stuks die je vaak afwisselt? Antwoorden op deze vragen zullen uiteindelijk leiden naar het menstruatieondergoed dat voor jou het beste werkt. Om tot dit besluit te komen kun je verschillende soorten menstruatieondergoed vergelijken.

Period Panties is de Engelse term die vaak gebruikt wordt voor menstruatieslips. Je kunt menstruatieondergoed online en in de winkel kopen. Ze zijn verkrijgbaar bij verkooppunten van de merken zelf of in warenhuizen zoals HEMA of Zalando.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoelang menstruatieondergoed al bestaat, maar het is waarschijnlijk dat het al enkele decennia bestaat. Het concept van speciaal ontworpen ondergoed om menstruatiebloed op te vangen is waarschijnlijk al heel oud. Maar het ondergoed in de vorm zoals we het vandaag de dag kennen, met moderne materialen en ontwerpen, is waarschijnlijk relatief nieuwer. En nog steeds worden de modellen steeds weer vernieuwd om te voldoen aan de geldende wensen en kwaliteitseisen.

Ondergoed dat wordt gedragen tijdens de menstruatieperiode bestaat al erg lang. Toch is het iets wat pas sinds kort meer aandacht krijgt. Doordat we op zoek zijn naar het zo comfortabel mogelijk maken van de menstruatie en we tegelijkertijd willen bijdragen aan een betere planeet, zijn menstruatieslips weer in een nieuw daglicht gekomen. Zo zien we het gepromoot worden door influencers op social media en komen er steeds nieuwe slips op de markt. Heb jij nog vragen over het ondergoed? Hierboven staat wellicht het antwoord op je vraag.

BMO tussenbanner
Ga voor Duurzaamheid, liefde en comfort

Kies jouw Menstruatieondergoed